Aktivnosti INPUT-a u decembru 2011

Već četvrtu godinu Udruženje INPUT se uspješno bavi edukacijom iz oblasti informatike, engleskog jezika i drugih usko vezanih tematskih cjelina na području općine Zenica. U rad udruženja uključen je veliki broj volontera, studenata i mladih ljudi koji su završili fakultet a bez posla su,i koji svojim trudom i zalaganjem doprinose ne samo korisnicima nego i cijeloj zajednici. U protekloj godini INPUT je uspješno realizirao brojne projekte i aktivnosti vezane za edukaciju od kojih su i neki dugogodišnji projekti.
Već tri godine članovi udruženja INPUT implementiraju projekat ‘Instrukcije za djecu iz JU”Dom porodica”‘ koji se pokazao kao jako uspješan i koristan za djecu, ali i za volontere, studente kojima je ovaj vid rada poput prakse koju često nemaju gdje uraditi. Projekat ‘Instrukcije za djecu iz JU”Dom porodica”‘ je u subotu 17.11.2011. svojim prisustvom osvježio mladi, ali jako popularan pop pjevač Armin Muzaferija kojeg su djeca dočekala sa oduševljenjem. Uz pjesmu i prednovogodišnje druženje sa pomenutim pjevačem, djeca su se počastila sokom i grickalicama te lijepo zabavila.

Udruženje INPUT je isto tako učestvovalo u organizovanju zabave za djecu sa posebnim potrebama zajedno sa Udruženjem roditelja djece sa posebnim potrebama “Zvijezda” te im taj dan učinili drugačijim od ostalih, radosnijim i posebnim. INPUT dalje nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2012. godini i nada se većem broju realiziranih projekata i aktivnosti.