Kurs JAVE – PRIJAVE!

Centar za mlade INPUT kroz svoj dugogodišnji rad i edukaciju iz oblsti IT i uspješno relizovane kurseve i edukacije kroz koje je prošlo oko 14 000 djece, mladih i ostalih zaintersovanih pokreće nešto novo u Gradu Zenici iz oblasti IT edukacije –..

Škola robotike – mBot

Imate dijete starije od 6 godina? Pridružite nam se na školu robotike uz mBot. Kroz školu robotike djeca  lakše svladaju osnove engleskog jezika, osnove programiranja korištenjem Scratch programskog jezika koji je posebno razvijen za djecu, te da se..

LEGO Robotika

Opis kursa:  Na kursu će biti pravljeni roboti po LEGO programu, ali će biti ostavljena mogućnost da djeca naprave sopstvenog robota po svojoj mašti, ugrađivajući mu motor, točkove i druge elemente. Nakon svakog sklopljenog robota djeca će vršit..

PHP kurs za početnike

  Kurs je namijenjen početnicima koji imaju želju da nauče kako da kroz PHP jezik naprave dinamičku web aplikaciju koja komunicira sa bazom te obavlja osnovne CRUD funkcije. PHP je skriptni programski jezik pomoću kojeg možete kreirati HTML str..

Arduino za početnike

Arduino kurs je uvod u Arduino platformu i početnu elektroniku. Na ovom kursu ćemo krenuti od osnova, kako instalirati potrebni softwareski framework na računar, šta su digitalni ulazi/izlazi, kako spajati elemente na breadboard (matador) ploči, kako..