Škola programiranja CoderDojo

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu ment..

INPUT-ovci obradovali mališane u KBZ

Volonteri Centar za mlade INPUT u sklopu aktivnosti  Volontiraj i ti, a povodom Bajrama su posjetila Kantonalnu bolnicu Zenica, odjel pedijatrije i uručili malim pacijentima prigodne paketiće. Volonteri INPUT-a svake godine obilježavaju Bajram na prig..

Upis na kurs programiranja C++

Centar za mlade INPUT kroz svoj dugogodišnji rad i edukaciju iz oblsti IT i uspješno relizovane kurseve i edukacije kroz koje je prošlo oko 14 000 djece, mladih i ostalih zaintersovanih organizuje kurs iz programskog jezika C++ C++ je programski jezik ..

Volontiraj i TI!

U prostorijama Centra za mlade INPUT održana je radionica za volontere. Cilj radionice je bio predstaviti budućim volonterima šta je to volontiranja, šta imaju od volontiranja, a s druge strane i aktivnosti Centra za mlade INPUT koje su realizovane u ..