Arduino kids


Cilj ovog kursa je da približimo svijet budućnosti i elektronike našim juniorima, da ih zainteresujemo pametnim stvarčicama, da bi jednog dana pravili velike stvari.

Opšte informacije o kursu:
Oduvijek ste se pitali kako radi semafor, a možda ste željeli i da isprogramirate jedan svoj, ali niste znali kako ili niste imali koga da vam to pokaže? E pa sada imate! Samo za vas smo organizovali kurs na kome ćete naučiti ne samo kako da programirate semafor, već ćete stvoriti i svoj pametni vrt (smart garden), te napraviti lampice koje će same da zasvijetle u mraku i da se ugase kada svane dan. I još puno toga! Kurs “Arduino kids” je namijenjen samo vama, malim genijalcima koji želite sastavljati svoje male projekte i učiti kroz njih.

Raspored:

I SEDMICA:
Ponedjeljak 
Učimo osnove programiranja i elektronike.
Srijeda 
U ponedeljak smo naučili sve osnove potrebne za rad, a danas se igramo sa lampicama tako što  napravimo da same zasvijetle i da se isključe, napravimo da blinkaju (led fade, led blink, led rulet). Pravimo svoj semafor. 
Petak
Danas pravimo lampu “dan – noć”.

II SEDMICA:
Ponedjeljak
Pametni vrt i rad na njemu, učinite svoje biljke sretnijima. 🙂

Srijeda
Danas učinite sebe sretnijim, jeeeer pravimo klavir! 🙂 Napravite tako da on svira vašu omiljenu muziku, budite pravi muzičari za klavirom koji sami napravite. 

Petak 
Samostalan rad i dodjela diploma.

Očekivanja i ciljevi:
Dragi roditelji, naš cilj je da ovo bude prvi korak ka tome da vaše dijete jednog dana napravi uređaj ili osmisli cijeli projekat koji će vama pomoći u poslovima kojima se bavite. 🙂 

Trajanje kursa:

Kurs počinje 4.01.2017. godine, a odvijaće se ponedjeljkom, srijedom i petkom.
Dodatne informacije: 

  •  Kurs je predviđen za djecu od 9 do 15 godina.​

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 5. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.
Sve dodatne informacije na: 061/766-532