Dobro plaćena zanimanja za koja vam treba samo kurs

posao_4
Više nije toliko teško pronaći adekvatan posao, za koji ste kvalifikovani. Postoje poslovi za koje vam nije potrebna fakultetska diploma. Potrebno je osnovno znanje, koje možete da steknete i na različitim kursevima.

1. Grafički dizajner

Grafički dizajn se koristi svuda – reklame, web sajtovi, logoi firmi, knjige, časopisi, kompjuterske igrice… Sa znanjem Adobe Photoshop-a i Adobe Illustrator-a možeš da radiš za bilo koju firmu u zemlji ili inostranstvu, pokreneš sopstveni posao ili obezbjediš dodatnu zaradu. Ovo je zabavan i unosan posao, koji je lako razgranati.

2. Administrator društvenih mreža

Kreativna i u potpunosti praktična obuka. Za samo 4 nedjelje moguće je naučiti kako se koriste društvene mreže kao izvor zarade. Moguće je raditi u kancelariji ili od kuće. Honorari za vođenje marketing kampanje na Fejsbuku kreću se od 400 do 500 evra.

3. Poslovni sekretar/office menadžer

Nijedna firma danas ne može postati ni opstati bez poslovnog sekretara. Zato je to zanimanje među najtraženijima, sada i u budućnosti. Za kratko vrijeme steknite visokopraktična znanja, za koja bi inače bilo potrebno višegodišnje radno iskustvo. Plate polsovnih sekretara iznose oko 400 evra.

4. Organizator važnih događaja

Event planiranje predstavlja svojevrsnu industriju koja se poslednjih 10-15 godina brzo razvija i čiji značaj postaje sve veći, a vrijednost se mjeri milionima. Proces planiranja, organizacije i realizacije jednog događaja (manifestacije, koncerta, konferencije, kongresa, seminara, rođendana, jubileja, modne revije, promocije, sajma …) je složen, zato je ovaj posao dobro plaćen i dosta tražen.

5. Naučite da pravite dobre Gugl reklame

Google Adwords je do sada najbolji sistem reklamiranja na internetu. Ukoliko savladate ovu traženu i prilično plaćenu vještinu – naučićete da pravite efektne naslove Gugl reklama, neodoljive ponude, da pravilno birate ključne reči, da uspješno licitirate cijene reklama, da upravljate marketing budžetima firmi… I imaćete veoma dobro plaćeni posao.