INPUT-ovci obradovali mališane u KBZ

DSC_0009

Volonteri Centar za mlade INPUT u sklopu aktivnosti  Volontiraj i ti, a povodom Bajrama su posjetila Kantonalnu bolnicu Zenica, odjel pedijatrije i uručili malim pacijentima prigodne paketiće.

Volonteri INPUT-a svake godine obilježavaju Bajram na prigodan način tako da obraduju svoje vršnjake prigodnim paketićima i zabavnim sadržajem. Volonteri INPUT-a ovim aktivnostima žele da usreće i  obraduju male pacijente to jest  djecu uzrasta od 1 do 17 godina i na taj način im na trenutak uljepšaju praznik i požele što prije ozdravljenje u koji ove proljetne dane provode u bolnici. i povratak kući.

Uz prigodnu muziku i zabavu volonteri INPUT-a su uručili djeci paketiće koje su sami napravili  i družili se sa njima. U ime djece zahvalila im se glavna sestra na Pedijatriji, Elvedina Alić.

Volonteri su kroz aktivnost Volontiraj i ti! sami o vlastitom trošku napravili paketiće i  osmislili program za djecu, i samim tim pokazali koliko su društveno aktivni, humani  i korisni u svojoj zajednici.

Centar za mlade INPUT je omladinska organizacija koje je otvorena za sve mlade da kroz kreativan rad izkažu svoje ideje i provode ih u djelo.

Blog Attachment