INPUT proslavio 11 godina rada i djelovanja

photo (8)

Omladinska organizacija Centar za mlade INPUT  obilježila je 11 godina rada i djelovanja. Poznato je da se INPUT bavi edukacijom i  afirmacijom djece i mladih.  U proteklih 11 godina aktivnog rada, INPUT je ostvario značajne rezultate, kroz mnogobrojne realizovane projekte i aktivnosti u cilju unaprijeđenja i poboljšanja aktivizma, društvenog angažmana i učenja kod djece i mladih. Centar za mlade INPUT vode mladi i obrazovani ljudi koji su puni energije i entuzijama, želje i volje da pomognu svojim vršnjacima.
Ostvarena je saradnja, ne samo u Gradu Zenici, nego širom BiH i svijeta. Članovi, volonteri INPUT-a za ovih 11 godina djelovanja su stekli veliko iskustvo i naučili dosta toga korisnog za njihovu budućnost. Kroz razne neformalne edukacije i programe edukovano je 14 800 djece i mladih.

Centar za mlade INPUT je najviše posvetio pažnu na edukaciji djece i mladih iz oblasti novih tehnologija tj. budućnosti za mlade. Kroz razne edukacije iz oblasti programiranja robotike cilj da što više dječaka, djevojčica i mladih zavoli programiranje.

Blog Attachment