INPUT&Bit Alijansa: Škola programiranja CoderDojo


Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.
 
CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.
 
Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijavit do 14. decembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. Škola počinje 16. decembra i trajaće do 20. januara 2018. godine.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 13.800 polaznika
 

U narednom periodu, Udruženje Bit Alijansa će sa lokalnim partnerima organizirati iste ili slične projekte i u drugim gradovima širom BiH. Na ovaj način Bit Alijansa pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.

Prijaviti se možete putem online OBRASCA

Rok za prijavu je 14.12.2017. godine
Sve dodatne informacije putem vibera na 061/441-279 ili na mail: info@inputcentar.com