INPUTovci u akciji Let’s Do It

IMG_0076
Članovi udruženja INPUT danas su uzeli učešće u masovnoj akciji Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan.

Let’s Do It  projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo126 745 volontera, koji su očistili oko 11 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnicaraznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 općina, a cilj je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. „Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let’s Do It“ volonterskih akcija u BiH su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

Članovi i aktivisti udruženja INPUT su se priljučili akciji čišćenja u u našem gradu zenci gdje su čistili Kamberovića polje i korito rijeke Bosne. U ovoj akciji u Zenici  je učestvovalo oko 250 volontera koji vole svcoj grad i žele ga vidjeti lijepog i čistog.
članovi INPUT-a su nakon uspješno odrađene akcije čišćenja Kmaberovića i korita rijeke Bosne nastaili čišćenje dvorišta oko prostorija Centra za mlade INPUT.
U prilogu pogledajte fotogaleriju.