Male stvari ih čine sretnim

Već pet godina Udruženje INPUT radi sa djecom iz JU“Dom- porodica” na socijalizaciji, poboljsanju ocjena i kreativnom izražavanju.
 Afterschool program se implementira četiri godine i djeci jako pomaže u učenju i poboljšanju ocjena.Udruženje ima veliki broj volontera, a njih 10 radi sa djecom iz doma. Svi volonteri su ili studenti ili svršenici fakulteta društvenih smjerova. Rade sa djecom na poboljšanju ocjena i socijalizaciji te usvajanju dobrih navika i lijepog ponašanja.                
Afterschool program se odvija tokom cijele godine tri puta sedmično. Pored instruktivne nastave iz svih predmeta djeca imaju i kreativne radionice kao sto su izrada nakita i šivenje. Sve radionice doprinose razvijanju vještina kod djece i priliku za samostalno zivljenje. U zavisnosti od uzrasta djeca pohađaju različite radionice i prisustvuju različitim aktivnostima.DSC_8353
 Nakon što su djeca uspješno završila školu i dobila dobre ocjene, Volonteri Udruženja INPUT su poklonili djeci odlazak u kino i pozorište. Djeca su uživala u filmu i predstavi koji su bili prilagođeni njihovom uzrastu. Nakon toga su prošetali Zenicom i upoznali se više o KP”Zenica”. Poslije su pojeli sladolede i sendviče i dobro se zabavili. Šetali su Zenicom i pričali o svojim iskustvima i  porodicama.