Mediji i građani u službi sprečavanja mržnje #NeMržnji

U Sarajevu u Kongresnom centru Hotel Terme Ilidža 04. i 05.12.2014. održan je seminar na temu Mediji i građani u službi sprečavanja mržnje i pormocije pomirenja i stabilnosti #NeMržnji. Organizator ovog događaja su bili OSCE, USAID i  CRS.
Udruženje INPUT je imalo čast i zadovoljstvo da učestvuje na ovom događaju, Predstavnik INPUT-a je na ovom seminaru stekao nova znanja i iskustva.  Prvi dan 04.12. održane su dvije radionice, prva radionice je bila na temu: Kako uspješno prenjeti priče u online medije – borba protiv mržnje i promocija izgradnje mira u virtuelnom svijetu radionicu je vodila Hana Kazazović, Cayberbosanka. Druga radionica je bila na temu: Povežite svoje priče sa vašim vrijednostima – u čemu je poenta intereneta, radionicu je vodila Dobrila Močević iz Prime Communications.

Na drugom danu seminara je prezentiran program apliciranja za projekte UN Dijalog za budučnost, Prioriteti u 2015. godini i ideje za potencijalnu zajedničku kampanju o toleranciji 2015.

Na karju je održana i panel diskusija na temu Podrška online medija na izgradnju mira među građanima BiH i pozitivne medijske kampanje  sagovornici su bili prof. dr. Nerzuk Ćurak i  Goran Milić.