Međunarodni dan djevojaka u IKT-u – Prijave za radionice

NASLOVNA

Centar za mlade INPUT već četvrtu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Međunarodni dan djevojaka u IKT-u se svake godine obilježava u četvrtoj sedmici aprila.

Svakog četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu obilježava se „Međunarodni dan djevojaka u IKT-u“, kako bi se djevojke potakle da istraže mogućnosti koje im nude informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) i da razmotre karijeru u IKT sektoru. Obilježavanje „Međunarodnog dana djevojaka i žena u IKT-u“ pokrenula je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) i provodi se u više od 140 zemalja svijeta.

Međunarodni dan djevojaka u IKT dio je inicijative „Tech Needs Girls“ koju su pokrenule zemlje članice ITU (International Telecommunications Union), koja uključuje školarine, mentorstvo, savjetovanje i organiziranje niza događaja širom svijeta usmjerenih na osnaživanje žena i podršku onima koje odluče svoju karijeru potražiti u IKT-u.

U cilju podizanje svijesti o značaju uključivanja djevojaka u područje informaciono–komunikacionih tehnologija i promicanje prednosti koje sa sobom nosi karijera u IKT sektoru, Centar za mlade INPUT organizuje niz edukativnih radionica za djevojke od 13 do 25 godina.
Radionice će se održati u subotu 28.04.2018. u 10:00h u prostorijama Centra za mlade INPUT. Pozivamo sve zainteresovane djevojke da se prijave putem online OBRAZAC.
Sve dodatne informacije na 061 441 279.

Blog Attachment