Udruženje INPUT i redakcija portala merak.ba u posjeti Damaru omladine i Visočkoj čaršiji

Udruženje “Damar omladine” je u ponedjeljak, 26.08.2013. godine u Visokom ugostilo članove redakcije online magazina merak.ba koji su ujedno i članovi Udruženja INPUT iz Zenice. Članovi ekipe merak.ba su posjetili prostorije Udruženja „Damar omladine“, što je bila prilika za druženje mladih kao i razmjenu iskustava u radu i projektima te je dogovorena buduća saradnja ovih udruženja.

Nakon ugodnog druženja uz kafu, članovi online magazina merak.ba su posjetili i dio manifestacije Visočko ljeto, odnosno događaje predviđene programom za 26.08.2013. Prijatelji Damara omladine iz Zenice su uživali u promociji zbornika „Omer Pobrić – baštovan sevdalinke“, zatim u posjeti Zavičajnom muzeju i izložbi starih zanata.
VISOKO-DAMAR-MERAK.BA-2
Također, članovi merak.ba su imali priliku pogledati aktivnosti Vijeća mladih općine Visoko, odnosno flash mob, te za kraj uživati uz prelijepe zvukove sevdalinke koncertom „Bez sevdaha Bosne nije“ Omladinskog ansambla Tešanj.

Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje članovima online magazina merak.ba na posjeti udruženju i Visokom, kao i ugodnom druženju, te u budućnosti svakako očekujemo nastavak uspješne saradnje.