OMLADINSKO PODUZETNISTVOMBI INPUT
Mali biznis inkubator je projekat Udruženja INPUT kojeg je podržala Fondacija Mozaik u toku prva tri mjeseca edukacije i prakse mladih.

Mali biznis inkubator, koji ima za cilj razrvijanje omladinskog biznisa kroz obuku mladih iz različitih oblasti i održivost na duži vremenski period, ovih dana se u Udruženju INPUT aktivno radi na projektu MBI i prezentaciji omladiskog bznisa široj javnosti.

Uprava INPUT-a želi projektom MBI potaknuti kreativne industrije i socijalnu ekonomiju koje imaju važnu ulogu u lokalnom ekonomskom razvoju zarad poboljšanja socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih ljudi.

„Želimo ukljućiti što više mladih kreativnih ljudi kroz projekat MBI INPUT, da razviju i usavrše svoje talente, tako da kroz našu mentorsku pomoć, edukaciju o pravnim, ekonomskim propisima za pokretanje biznisa i rad u MBI- INPUT, nekad u budućnosti se odvaže i pokrenu vlastiti mali biznis. Stvaranje uslova za zapošljavnje mladih je primjer dobre prakse u našem gradu, i trebao bi da bude uzor i drugim organizacijama koje rade sa mladim ljudima i imaju kreativne ideje.
Za sve zainteresovane dostupna je facebook stranica MBI INPUT gdje mogu saznati više o ovom projektu te kroz kupovinu i naruđbu proizvoda podržati omladinski biznis.