Poziv za učešće na IT radionicama povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKT

Centar za mlade INPUT već treću godinu zaredom obilježava Međunarodni dan djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Međunarodni dan djevojaka u IKT-u ove godine se obilježava 27. aprila.

Svakog četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu obilježava se „Međunarodni dan djevojaka u IKT-u“, kako bi se djevojke potakle da istraže mogućnosti koje im nude informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) i da razmotre karijeru u IKT sektoru. Obilježavanje „Međunarodnog dana djevojaka i žena u IKT-u“ pokrenula je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) i provodi se u više od 140 zemalja svijeta.

Međunarodni dan djevojaka u IKT dio je inicijative „Tech Needs Girls“ koju su pokrenule zemlje članice ITU (International Telecommunications Union), koja uključuje školarine, mentorstvo, savjetovanje i organiziranje niza događaja širom svijeta usmjerenih na osnaživanje žena i podršku onima koje odluče svoju karijeru potražiti u IKT-u.

U cilju podizanje svijesti o značaju uključivanja djevojaka u područje informaciono–komunikacionih tehnologija i promicanje prednosti koje sa sobom nosi karijera u IKT sektoru, Centar za mlade INPUT organizuje niz edukativnih radionica za djevojke od 13 do 30 godina
U prilogu je raspored radionica:


Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane djevojke i djevojčice, IT ljubiteljice da se prijave za učešće na našim aktivnostima. Svoje mjesto na našim aktivnostima možete osigurati putem ONLINE OBRASCA.

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na: 061/766-532 ili puetm e-maila: info@inputcentar.com