Sajam “Mladih poduzetnih kreativaca” povodom Međunarodnog dana mladih 12.08.


Pozivamo Vas na sajam “Mladih poduzetnih kreativaca” koji organizuje Centar za mlade INPUT već treću godinu za redom, ove godine u saradnji sa koalicijom “Positive Tolerance” sajam će se održati u subotu 12.08.2017. u 11:00h na Trgu Alije Izetbegovića (preko puta DM marketa). Dođite i podržite mlade i kreativne ljude.

Cilj sajma jeste prezentovati široj javnosti mlade kreativne ljude koji su uspjeli da korisno upotpune svoje slobodno vrijeme i na taj način steknu odgovarajuća sredstva za život. Sajam ima namjeru da bude mjesto susreta mladih, razmjena ideja i različitosti, te da bude poticaj mladima za samostalno pokretanje vlastitog poslovnog poduhvata.

Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je 1999. godine. Dana 17. decembra Generalna skupština Ujedinjenih nacija u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. august biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava.  Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu.