ŠAMPION VOLONTERSTVA

centarinput
Centar za mlade INPUT, pored mnogobrojnih prizanja, od juče je vlasnik i priznanja „ŠAMPION VOLONTERSTVA“, koje su im Ambasada SAD u BiH i misija USAID, dodijelile na svečanosti u Zemaljskom muzeju.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH zajedno sa Misijom USAID-a u našoj zemlji, sinoć je bila domaćin ceremonije obilježavanja 20-godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma, održane u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, pod nazivom „20 godina mira“.

Za doprinos inicijativi Izazov: „Izaberi zadatak, budi promjena“ i promoviranju aktivnog učešća mladih u stvaranju otvorenog i odgovornog demokratskog društva u Bosni i Hercegovini koje uvažava različitosti, Ambasada SAD dodijelila je, između 90 nevladinih organizacija, i Centar za mlade INPUT, priznanje „ŠAMPION VOLONTERSTVA“.

Ambasadorica SAD u BiH, Njena Ekselencija Morin Kormak (Maureen Cormack), istakla je da je obilježavanje 20 godine mira, uspostavljenog 21. novembra 1995. godine, prilika da uputi čestitke građanima u lokalnim zajednicama koji grade put od mira do napretka.

Zahvaljući na priznanju, Adi Salčinović predsjednik Centra za mlade INPUT  istakao je da će i ova nagrada motivisati naše članove i članice da u narednom periodu budu još bolji i još više doprinose zajednici u kojoj živimo.

Podsjećamo javnost, da svojim nesebičnim, osmogodišnjim djelovanjem zalažemo za probleme djece, mladih, socijalno ugroženih u Gradu Zenici, te edukaciji, afirmaciji i usmjeravanje mladih.Osim ovog priznanja Centar za mlade INPUT je dobio priznanja i  zahvalnice za  „Dobro je biti dobar“ BiH i antikorupcijske mreže ACCOUNT.