Sat kodiranja u INPUT-u

naslovna

Centar za mlade INPUT najavljuje početak najvećeg edukativnog događaja u Bosni i Hercegovini „Sata kodiranja“, te vas poziva da se uključite u ovaj jedinstveni i zabavni program.

Sat kodiranja je jako značajan pokret koji je u svom periodu postojanja napravio više nego svi edukativni programi zajedno. Uveo je mnoge mlade širom svijeta u svijet informatike i programiranja, te otkrio mnoge skrivene talente koji su nastavili da se edukuju u tom pravcu. 

Sat kodiranja je jednosatno upoznavanje sa programiranjem dizajnirano na način da demistificira „kod“. Interaktivni tutorijali, urađeni na primjeru popularnih igrica i video filmova kao što Angry Brids ili Frozen, osmišljeni su tako da prethodno predzanje nije potrebno. Svako može naučiti osnovne korake programiranja i na taj način postati tvorac, kreator i inovator.

Satovi kodiranja će se realizovati u periodu od 05. do 09. decembra 2016. godine u prostorijama Centru za mlade INPUT (ulica Mokušnice 10, bivše obdanište Kekece) u dva termina dnevno, u 11:00h i 14:00h.

Pozivamo sve zainteresovane škole, razrede, sekcije informatike, zainteresovane pojedince, kao i sve stare i nove ljubitelje kodiranja da se prijave. 

Za najbolje učenike i najaktivnije nastavnike i profesore smo obezbjedili vrijedne nagrade.

Prijava se vrši popunjavanjem online aplikacije koja se nalazi na sljedećem LINKU

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakkt tel: 061/766-532.

INPUT tim