Tvoja sreća je i moja sreća

Udruženje INPUT je počelo sa edukacijom djece i mladih, po ruralnim mjestima tako da su i ovi mališani mogli družiti sa animatorima, učiti i zabaviti se u isto vrijeme. Druženje je počelo neklasičnim upoznavanjem gdje su djeca dodavala loptu među sobom i onaj ko uhvati loptu se mora predstaviti i reći šta bi radio kad bi bio pekar, ljekar, poštar..

Na kursu se našlo oko šezdesetero djece dobi od 5 do 15 godina, koji su bili jako marljivi i zainteresovani za učenje. Učili su engleski alfabet, svako od njih je spelovao svoje ime, zatim su na engleskom jeziku rekli šta vole,a šta ne vole.Igrali su i poznatu igricu Milijunaš i znali odgovore na mnoga pitanja na koja, čak ni odrasli ne bi znali odgovoriti.

Za dva najbolja “milijunaša”, odnosno za dvoje djece koja su dala tačan odgovor na najviše pitanja, dodijeljenje su skromne nagrade.Animatori su spojili ugodno sa korisnim, te su pokazali djeci kako lahko mogu učiti,a da im to bude zanimljivo a djeca su njima pokazala kako je malo potrebno da bi bili sretni.