Uručene Potvrde iz Pasoša kompetencija za deset mladih osoba

DSC_0021
U Centru za mlade INPUT je uprilićena dodjela potvrda “Pasoš kompetencija” za 10 deset mladih nezaposlenih visokoobrazovanih osoba  koji su od marta mjeseca do maja radili na ispunjavanju pasoša svojih znanja, vještina i kompetencija. Često, redovno obrazovanje određuje ono što jesmo i što znamo raditi. Mnogi od nas zanemaruju znanja, vještine i kompetencije stećene kroz život, odnosno kroz djelovanje u raznim organizacijama i sekcijama, kroz pohađanje mnogih seminara, radionica te volonterskom radu.
Pasoš kompetencija pomaže jednoj osobi da rendgenski sagleda sebe i svoje mogućnosti što će joj pomoći pri odabiru svog zanimanja, promjene posla pa čak i promjene profesije. Kadrovska politika današnjih uspješnih firmi ide ka tome da svoje uposlenike prima i raspoređuje na pozicije prema njihovim vještinama i kompetencijama zanemarujući njihovu obrazovnu stručnost. A sve sa ciljem maksimalnog iskorištenja kapacitetea svakog radnika. Pasoš kompetencija pomaže svakom čovjeku da donese pravi odgovor na pitanje “Šta znam najbolje raditi” i “ Šta mogu raditi” izjavio je Adi Salčinović certificirani savjetnika za Pasoš kompetenciju.
[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.634417223372628.1073741944.456763384471347&type=3&uploaded=15#/” width=”681″/]