Volonterka vrijedna pomena Adna Neslanović

Moje ime je Adna Neslanović. Studentica sam posdiplomskog studija na Anadolu Üniversitesi u Turskoj. Volonterka sam u Centru za mlade INPUT. Svojim učešćem u raznim edukativnim aktivnostima želim podstaći mlade da budu aktivni, kako za sebe tako i za svoju zajednicu, zatim da svoje vrijeme iskoriste na najbolji način – kroz učenje.

Kako mladi pozitivno mijenjaju sebe i svoju zajednicu kroz angažman u INPUT-u?
Svojom aktivnošću u INPUT-u mladima je pružena prilika da pokažu ono što znaju, da iznesu svoje mišljenje, da svoju kreativnost i ideje sprovedu u djelo. Pored toga pruža im se i velika mogućnost da nauče ono što ranije nisu poznavali, da steknu nova iskustva i upoznaju mlade i ambiciozne ljude. Sve nas, kroz različite načine veže isti cilj, da svojim trudom i umjećem promjenimo sami sebe, ali i našu zajednicu .

Kako je volonterski rad u INPUT-u i edukativnom programu uticao na tvoje osnaživanje, promišljanja o prilikama za mlade ljude i prilikama za neformalne edukacije.
Prije svega, mogu reći da sam ponosna što sam dio ove priče. Kroz dosadašnje iskustvo u volonterskom radu u INPUT- u mogu reći da je ovo zaista jedinstvena prilika da prvenstveno upoznamo sami sebe. Sa svim aktivnostima i mogućnostima u polju edukacije koje pruža Centar za mlade INPUT, postala sam samouvjerenija i ambicioznija. Također, u INPUT-u sam upoznala divne ljude i stekla nova prijateljstva. Ovo je jedan odličan način da se što više družimo, razmjenjujemo ideje i ulažemo u bolje sutra.

Tvoja poruka mladim ljudima, budućim volonterima i aktivistima?
Moja poruka za sve mlade i ambiciozne ljude je da što više ulažu u edukaciju. INPUT je pravo mjesto za to i ovom prilikom ih pozivam da nam se priključe.