„Volontiraj – kreditiraj“ – radni dan u INPUT-u

page
U okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“  31.10.2014 u Udruženju INPUT iz Zenica  je  volontirala učenica Prve gimnazije Amina Husejnagić. Njen zadatak je bio da vidi kako izgleda jedan radni dan u INPUT-u  i na koji način se odvijaju aktivnosti. Amina je imala priliku da za ovaj dan obavlja administrativne poslove u udruženju.

Na kraju radnog vremena  Amina nam je napisala svoje utiske o provedenom danu u INPUT-u:
“Socijalni dan smatram iznimno korisnim. Ovo je odlična prilika da mladi ljudi, srednjoškolci, vide kako je to raditi nešto ozbiljno u nekoj firmi ili nevladinoj organizaciji. Imamo priliku upoznati se sa poslovnim svijetom u koji ćemo i mi ubrzo ući. Na socijalni dan sam zamijenila nastavu za jedan dan volontiranja u udruženju Centar za edukaciju, informisanje i afirmaciju mladih „INPUT“  Zenica.
Bilo me je veoma strah u kakvu ću okolinu doći, kakav će mi zadatak dati da radim.. Međutim, dolaskom u „INPUT“ sam naprosto oduševljena. Ljubazno su me primili, pokazali svoje prostorije i objasnili moj zadatak. Njihova vizija i misija mi se mnogo dopada i nadam se da će biti još uspješniji. Imaju odlične radionice te mi je veoma drago što sam dobila priliku da, barem na jedan dan, radim u ovakvom udruženju. Svim mladim osobama preporučujem da posjete prostorije „INPUT-a“

INPUT Team